Ontmoet de Verfster

lianne_sheep_yarns

Lianne’s verhaal

Geboren en getogen in Friesland, heb ik al van jongs af aan een fascinatie met wol en creatieve hobbies. Mijn Beppe heeft geprobeerd mij te leren haken toen ik ongeveer 5 of 6 was. Het was goed geprobeerd, maar het was 1 grote knoop. Zij heeft mij de basis geleerd van breien, maar de lange grote breinaalden waren niet mijn ding zoals je je kan voorstellen bij een klein meisje.

Ik bleef op het creatieve pad. Kaarten maken met Oma, boeketten maken met bloemen uit haar tuin en een kussen naaien met de hand. Deze dingen zijn de fundatie geweest voor mijn creatieve opvoeding.

Ik maakte de modeschool af en besloot naar Australie te verhuizen. Daar hielp ik de buren met hun schapenboerderij waar ik veel leerde over het scheren van schapen en hun vacht, waardoor de vlam voor het breien weer werd aangewakkerd. Mijn moeder kwam op bezoek in Australie en ze nam haar haakwerkje mee en ik vroeg haar om het mij opnieuw te leren. En dat was het keerpunt in mijn leven.

Ik ben een echt familie mens, dus het duurde niet lang voordat ik heimwee kreeg. En in 2017 verhuisde ik terug naar Nederland. Na zo’n grote reis was ik een beetje verdwaald in het leven en wat ik precies wilde doen. Ik kwam terecht in de zorg, maar de creatieve kriebel bleef en het haken en breien werd verslavend.

Ik werd onderdeel van een haakgroepje samen met mijn moeder, die een grote supporter is van mijn levenslange droom om een eigen bedrijf te beginnen. En nadat ik een paar handgeverfde strengen wol uitdeelde tijdens een haakmiddag en de dames ze graag mee wilde nemen, was Sheep Yarns geboren.

Ontspannen handwerken, het delen van onze hobby en liefde voor uniek zijn hebben er voor gezorgd wat de kleuren van Sheep Yarns zijn geworden. Een mooi balans tussen uitgesproken, gek, rustig en kalm.

“Ontspannen handwerken, het delen van onze hobby en liefde voor uniek zijn hebben er voor gezorgd wat de kleuren van Sheep Yarns zijn geworden.”